gvo neemt afscheid van clubicoon jos siero

  “Fietsen gaat prima, door de beweging. Sporten, waarbij je moet draaien en snel reageren, gaat minder.”

  Op een koude decemberavond werd Jos naar sporthal De Slaghen gelokt. Daar wachten zijn oude trainingsmaatjes en tal van bekenden en clubleden om hem de hand te schudden en uit te zwaaien. Vanzelfsprekend was ook het bestuur aanwezig.

  Voorzitter Hetty Timmerman kwam naast een bos ruikers met een prachtidee op de proppen. Haar voorstel is om op de volgende ledenvergadering Jos vanwege zijn grote verdiensten voor de fusieclub en dan met name voorloper GVO te benomen tot erelid. Het idee werd met groot enthousiasme ontvangen door de aanwezigen.

  Henk  Kampman, nog zo’n gediende van het eerste uur, begeleidde mondeling een powerpointpresentatie, met beelden van Jos, die als soepel jongmens gymnastische oefeningen afwerkt. Ach ja, je jeugd heb je maar een keer. Het is over, mooi geweest. Kampman vertelde verder dat zijn clubmaat Siero zich naast gymnast verdienstelijk heeft gemaakt op bestuurlijk vlak en nog een periode voorzitter is geweest. De afzwaaier zwakt de lyriek iets af, “ach ja, vier jaar, maar ik ben meer een doener dan een man die zaken aanstuurt.”

  Volgens de aanwezigen doet hij zich daarmee te kort, te meer omdat zijn bestuurlijke periode meer dan twintig jaar omhelst. Mede dankzij zijn inzet was GVO een van de eerste verenigingen die administratief overging op automatische incasso, een primeur destijds. Verder waren de reisjes met de club naar het buitenland, waaronder Baton Rouge in de Verenigde Staten, onvergetelijk. En nee, het was niet alleen mijmeren over vroeger.

  Henry Petter zorgde voor een komisch intermezzo, door in de film op te draven als het wat simpele broertje van Anton aus Tirol. Ach ja, wat moet je verder zeggen. De club toonde aan dat trouwe leden weliswaar afzwaaien en uit het ledenbestand worden geschrapt, maar blijvend in het DNA van de club zijn gebeiteld.

  En Jos Siero zelf? Die redt zich wel. Er wacht werk op de administratie bij Abbott en ook zijn ‘iets uit de hand gelopen’ hobby glas-in-loodwerk slokt massa’s tijd op, maar zoals gezegd de liefde tussen GVO en Siero is blijvend en onvoorwaardelijk. 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.