gewoon carolien lief zijn voor je lichaam

  Het moeilijkst was dat hij de beslissing al had genomen. Alles was al geregeld. Hij is snel bij de nieuwe vrouw in huis getrokken.  De vrouw is niet in zijn beslissing gekend, ze is niet gehoord of gezien.
  Natuurlijk hield ze nog van hem. Ze wist niet waar ze het zoeken moest. Haar overleving was goed overzicht houden, kinderen bijstaan en beschermen en veel regelen. Ze had veel energie in het hoofd. Ze had veel gedachten die erg negatief zijn. Ze was ontevreden en boos op zichzelf wanneer ze iets niet goed deed. En dat was heel veel, want ze gaf zichzelf de schuld van bijna alles. Ze vond zichzelf gewoon heel oninteressant en waardeloos.

  We zochten samen positievere gedachten over zichzelf uit. Dit soort nare gedachten zijn niet zomaar uit een systeem en vergen enige tijd en training. Dus deze zinnen mocht ze vaak herhalen. Ze wist dat ze hem moest loslaten. Het duurde even voor dat lukte. Ze moest zichzelf weer vinden, was helemaal kwijt wie ze ook alweer was. Ze zat zeker niet lekker in het lijf. Wanneer je lichamelijk positievere dingen doet, ga je ook van binnen meer positiviteit ervaren. Ze mag terug in haar lichaam.

  Normaal ging ze, net als veel mensen;  snel snel haren kammen, douchen,  crème smeren. Nu vroeg ik haar om meer tijd te nemen om het eigen lichaam met meer aandacht en liefde aan te raken.  
  In het begin vond ze het maar raar om zichzelf bijvoorbeeld aan te raken of in te smeren met bodylotion. Met de handen begonnen en langzaam verder doorgaan naar het hele lichaam. Echt naar zichzelf kijken en glimlachen in de spiegel was een volgende stap. Zo ging ze haar lichamelijk mooie kanten benadrukken. Ze ging meer luisteren naar haar lichaam, waardoor de energie ging stromen. Het gaf haar meer kracht, zachte kracht. Ze kon daardoor het verdriet en de boosheid van de scheiding beter dragen. 

  De scheiding is nog niet helemaal afgerond, er zijn nog veel zaken te bespreken en regelen. Er zijn nog veel momenten in haar leven dat de angst en het verdriet haar aanvliegen. Wat ze langzaam leert, is dat aandacht en liefde geven aan haarzelf,  “voelen” en de pijn er laten zijn haar levenskracht geven. Fijn.

  Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.