Home / gerrit de jonge levert flinke bijdrage aan grootse kerstpakket ooit

gerrit de jonge levert flinke bijdrage aan grootse kerstpakket ooit

De volgende pakketten leverde de fractievoorzitter van de VOV (Volkspartij Ommen Vooruit) afgelopen woensdag alvast af bij de container aan de Varsenerstraat: een tent en een verblijf van een week in een bungalow op vakantiecentrum Besthmenerberg, een dinerbon van restaurant Tante Pos, een cadeaubon van poelier KPH plus een eetbon van restaurant Spoor 7.

“Ik hoop dat het rijtje nog langer wordt”, meldt De Jonge, die de komende dagen bij nog meer bedrijven langs wil. De container puilt inmiddels flink uit, met allerlei gedoneerde artikelen, van kunstwerken, tot speelgoed en een badkamerameublement. Geschat wordt dat de waarde zo rond de 15.000 euro ligt. Tot zaterdag 18.00 uur kan via Intertoys of ABCombi worden gedoneerd, daarna volgt de veiling. 

De opbrengst van 3FM Serious Request gaat naar onderzoek naar wat genoemd wordt ‘de stille moordenaar’. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven in ontwikkelingslanden meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. De ziekte is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Vanzelfsprekend in Nederland, maar niet in de meeste ontwikkelingslanden. 

 

Lees ook

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial) OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.