gemeenteraad buigt zich over toekomst dalfser dorpshart

  Een belangrijke stap in het proces om deze visie te maken is de gemeenteraadsbehandeling op 9 januari aanstaande. Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens deze vergadering.

  “We willen de inwoners nogmaals heel hartelijk danken voor de tijd en aandacht die is geïnvesteerd om mee te denken over de toekomst van het centrum van Dalfsen!”, aldus verantwoordelijk wethouder Ruud van Leeuwen. De wensen en ideeën die door iedereen zijn gegeven tijdens de Dalfsblauwe meedenkmaand in september, zijn verwerkt in een overzichtelijk verslag. Hierbij is ook een zogenaamde Dalfsblauwdruk geschreven en is een schilderij gemaakt met woorden en beelden die het Dalfsen van de toekomst kenmerken. Een greep met voorbeelden hieruit: Gemoedelijk en gezellig, servicegericht en uitnodigend, groen en bloemrijk, Vecht en natuur, authentiek, begroeten op straat en een divers winkelbestand.

  Denkrichtingen
  De inbreng is verwerkt in een aantal denkrichtingen voor de ruimtelijke inrichting van het dorp. Hierbij is te denken aan de plek van de winkelstraten, parkeren, wonen, groen, recreatie, maar ook wat voor uitstraling en beleving gewenst is in het toekomstige dorpshart. Er is actief meegedacht door de verenigingen Ondernemend Dalfsen, Vrienden van Dalfsen, Plaatselijk Belang Dorp Dalfsen en de Historische Kring Dalfsen, maar ook door de overheden Provincie en Waterschap.

  Gastvrij in alle rust, gericht op de toekomst
  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor de ontwikkelingsrichting ‘Gastvrij in alle rust, gericht op de toekomst’. De documenten waarin staat benoemd welke wensen en ideeën zijn ingebracht tijdens de Dalfsblauw campagne, zijn te vinden op www.dalfsen.nl. Kijk onder het kopje ‘bestuur en organisatie’ en dan ‘gemeenteraad’. In deze documenten is ook te lezen welke ruimtelijke gevolgen de ontwikkeling kan hebben, maar bijvoorbeeld ook wat wordt gedaan met de aanbevelingen uit het rapport “Typisch Dalfsen”. Dat laatste rapport is door vier verenigingen uit het dorp gezamenlijk opgesteld. De documenten die online staan worden op 9 januari besproken door de gemeenteraad. Inwoners zijn nogmaals van harte welkom in de raadszaal tijdens deze vergadering.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.