Home / gebreide sjaals om palen en bomen in centrum ommen

gebreide sjaals om palen en bomen in centrum ommen

Het is een trend, begonnen in Seymour in de staat Indiana in Amerika: sjaals knopen om bomen en palen. Duizenden mensen over de hele wereld pakken hun oude das of breien er zelf eventueel één om weg te geven. De sjaals zijn bedoeld om mee te nemen door mensen die zonder zitten en een kleine beurs hebben. Soms hangt er een briefje bij een sjaal met een boodschap als: ‘Ik ben niet kwijtgeraakt. Neem me gerust mee als je het koud hebt. Want ik hang hier om je warmte te geven.’

Ommenaar Gert Witte stuitte op een artikel en plaatste het op Facebook. Toen zijn initiatief om in Ommen ook mee te doen nog maar een paar uur oud was, hingen er al verschillende sjaals in het centrum. Een dag later waren de eerste breisels al weer weg. 

Lees het hele verhaal deze week in het Ommer Nieuws.

Lees ook

Trainersduo bij USV

NIEUWLEUSEN – Voetbalvereniging USV uit Nieuwleusen maakte op de online nieuwjaarsreceptie de opvolgers van trainer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.