fietsen in vietnam voor thomas schoolfonds

  Vier keer fietsten Ben en zijn vrouw ‘op de bonnefooi’ twee maanden door zuidelijk Vietnam. De foto’s geven een beeld van het dagelijkse leven, van het wonen en werken, van de drukte in de steden, de rust op het platteland en van de kleurrijke markten. Ook het oorlogsleed is vastgelegd.

  Zij bezochten ook het noordelijke gedeelte, onder andere de hoofdstad Hanoi waar juist tijdens hun bezoek een bloemenfestival plaatsvond met onder meer ruim 22.000 tulpen, die waren geschonken door de toenmalige Nederlandse minister van Landbouw, Gerda Verburg, in verband met het 1000-jarig bestaan van de stad. Op een van hun fietstochten gingen ze ook naar het aangrenzende Cambodja. Ze bezochten onder andere de Killing Fields nabij de hoofdstad Phnom Penh waarvan schokkende beelden te zien zullen zijn.

  De Locatieraad van de Cyriacuskerk Dalfsen nodigt belangstellenden van harte uit deze avond bij te wonen. De entree is gratis plus een kop koffie! Wél is er een collecte voor het Pastoor Thomas Schoolfonds.

  Thomas was van 2005 tot 2008 pastoor van de Emmanuelparochie Noord-Oost Salland, omvattende elf geloofsgemeenschappen waaronder onder andere Dalfsen, Vilsteren, Lemelerveld, Heino en Ommen. Tijdens zijn pastoraat werd in de Emmanuelparochie het Thomas Schoolfonds opgericht. In zijn pastoraal werkgebied kunnen veel kinderen uit zeer arme gezinnen geen school(vervolg)opleiding volgen omdat de ouders geen geld hebben om de verplichte schooluniformen enzovoorts te betalen. Door een bijdrage uit het Schoolfonds heeft Pastoor Thomas inmiddels al ruim zevenhonderd kinderen, van alle gezindten,  in staat kunnen stellen een schoolopleiding te volgen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.