ellis lugtenberg is er straks nog wel ruimte voor dieren op het platteland

  Zij heeft een bedrijf met 160 koeien, 61 ha cultuurgrond en nog een 20 ha natuurweiden in de uiterwaarden van de IJssel in gebruik. Op onze vraag of ze een keer over dit onderwerp wil praten reageert ze met: “Daar sta ik zeker voor open, een levendig onderwerp.” 

  Als we haar spreken blijkt dat ze dat ook letterlijk neemt. In de hele discussie die nu gaande is vraagt zij zich af of er straks nog wel ruimte voor dieren is op het platteland. De politiek reageert adhoc zonder te weten wat er echt gaande is. Er worden discussies gevoerd op korte termijn en zij vraagt zich af: wat vergeten we allemaal.

  Op gemeentelijk niveau weten we niet eens wat het probleem is, hoe groot en toch heeft iedereen ideeën en wil dingen nu al anders. De Opinie van Bert Terlauw heeft ze gelezen en vindt ze een typisch voorbeeld van politiek reageren op de actualiteit van de dag. Zij ziet ook dat er grote veranderingen op stapel staan en heeft daarbij zeker oog voor wat er nu gebeurt maar wil ook een langere termijn visie ontwikkelen waarbij duurzaamheid, kwaliteit  en innovatie centraal staat. Daarbij merkt ze op dat een zonnepanelenpark zo als in Heeten innovatief heet, maar zij zich afvraagt waarom. Is het niet veel duurzamer om die panelen op de daken van agrariërs of andere bebouwingen in het buitengebied te leggen?

  Wel vind ze dat er nu ook aandacht moet zijn voor de actuele problemen in de sector. Er mogen geen mensen tussen wal en schip komen en dat is zeker een taak van de lokale overheid.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.