Home / dalfsen bestrijdt gevaarlijke ouders bij basisscholen

dalfsen bestrijdt gevaarlijke ouders bij basisscholen

Om de verandering te bewerkstelligen heeft basisschool de Polhaar dit jaar deelgenomen aan het KANS-project, wat staat voor Kinderen Anders Naar School. In de praktijk gebeurt dat nog steeds te weinig.

Speciaal verkeesbord
Binnen het KANS-project zijn daarom ook andere maatregelen getroffen. Zo is vandaag een speciaal verkeersbord onthuld aan de Van Ittersumstraat, nabij basisschool de Polhaar. Het bord waarschuwt voor scholieren en is ontworpen door Polhaar-leerling Leon Dijkman. Hij won hiervoor een tekenwedstrijd.

“We hopen dat weggebruikers bij het zien van het verkeersbord veiliger rijgedrag gaan vertonen en meer rekening houden met kinderen in de schoolomgeving”, aldus wethouder Ruud van Leeuwen.

Meer maatregelen
Naast het verkeersbord is er ook een flyer ontwikkeld met informatie over het parkeren bij de school en het haal- en brenggedrag van ouders. De gemeente heeft daarnaast de voetgangersoversteekplaats op de Brethouwerstraat beter herkenbaar gemaakt. 

De werkgroep die binnen het KANS-project actief is bestaat uit de schooldirectie van de Polhaar, verkeersouders, Veilig Verkeer Nederland Dalfsen en de gemeente Dalfsen.

Foto’s: Gemeente Dalfsen

Lees ook

Verras een mantelzorger

DALFSEN – Tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november worden zo’n 500 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.