boek van de week ik zie je tussen de wolken

  Lauren groeit op in een wat hardvochtig gezin, er is veel aandacht voor haar grote broer die op het punt staat door te breken als profvoetballer. Haar tweelingbroer Luuk drukt zijn snor en gaat zijn eigen gang. Lauren voelt zich verloren, de pijn die ze voelt bestrijdt ze door zichzelf te snijden. Er is opluchting door de fysieke pijn die alle nare gevoelens voor even laat verdwijnen. Op school gaat het ook niet flitsend, Lauren krijgt begeleiding van schoolpsycholoog Loes. Als er een stageplek gevonden moet worden, zorgt Loes ervoor dat Lauren buddy wordt voor een ernstig ziek jongetje dat al tijden in het ziekenhuis ligt.

  Vijandig
  De eerste gang naar het ziekenhuis is voor Lauren een hel, ze weet zeker dat ze het niet aankan, buddy zijn is niets voor haar. Maar de negenjarige Casper is zo blij met haar, ze kan hem ook niet laten zitten. Door hem komt ze in contact met Jasmijn die ook in het ziekenhuis opgenomen is. Jasmijn, van dezelfde leeftijd als Lauren,  is beschermend naar Casper en soms ronduit vijandig naar Lauren toe.  Ondanks dat moet Lauren veel aan Jasmijn denken en de gevoelens die daarbij horen verwarren haar in hoge mate. Lauren heeft een vriendje, waarom denkt ze dan toch steeds aan Jasmijn?

  Identiteit
  Maren Stoffels zet met Lauren, Jasmijn en Casper drie hoofdpersonen neer die je niet snel zult vergeten.  Casper het zieke jongetje die de jongste van de drie is maar soms meer wijsheid heeft dan de twee grote meiden bij elkaar.  Lauren en Jasmijn, opgroeiende tieners op zoek naar hun identiteit waarbij Jasmijn Lauren ver vooruit is. Stoffels verwoordt de kern van het boek prachtig in het motto dat ze meegeeft: “als je jezelf niet herkent in de gezichten van de massa, ontstaat het gevaar dat je niet denkt aan al het goede en mooie dat je bent, maar aan dat ene dat je niet bent: zoals zij”. ‘Ik zie je tussen de wolken’ is als kerntitel opgenomen in de Jonge Jury, een landelijk project waarbij  duizenden middelbare scholieren hun stem uitbrengen op hun favoriete boek.

  Het  boek ‘Ik zie je tussen de wolken‘ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.