Home / boek van de week achter gesloten deuren

boek van de week achter gesloten deuren

Grace en Jack Angel zijn het perfecte echtpaar. Hij werkt als advocaat en verdedigt met veel succes mishandelde vrouwen die een zaak tegen hun wrede echtgenoten aanspannen, zij is huisvrouw.  Ze bewonen een fantastisch huis aan de rand van een dorp net buiten Londen,  geven geregeld etentjes en andere feestjes,  een droomstel.  Wel jammer dat Grace zo teruggetrokken is,  ze komt zelden aan de telefoon en afspraken met andere vrouwen vergeet ze of worden op het laatste moment afgezegd.  Alleen voor haar veel jongere zusje Milly heeft Grace altijd aandacht.  Door het Syndroom van Down gaat Milly naar een speciale school waar ze intern woont. Jack zou het liefste willen dat Milly bij hen in zou trekken maar Grace ziet dat niet zo zitten.

Schone schijn

Al snel blijkt dat de schone schijn die Jack en Grace ophouden een groot geheim verhult. Jack controleert Grace’ leven namelijk tot in detail, haar eten, haar kleding, haar contacten met anderen,  het huis dat ze bewonen, de etentjes die ze geven,  Jack heeft de touwtjes in handen, hij overheerst  en straft Grace om het geringste.  Toch is Grace slechts een instrument tot het grotere werk, uiteindelijk is het hem om het zusje Milly te doen.  Zal Grace deze tiran kunnen stoppen? Lukt het haar zichzelf en haar zusje in veiligheid te brengen?  Welke opoffering moet ze zich getroosten om vrij te kunnen zijn?

Benard

Hoewel het verhaal hier en daar wat onwaarschijnlijk overkomt is het wel heel spannend geschreven.  Die spanning maakt veel goed, je wilt weten hoe het afloopt en hoe Grace zich uit deze benarde situatie gaat redden.  Al met al een redelijk geslaagd debuut van de Frans-Ierse B.A. Paris, het boek is inmiddels wereldwijd meer dan twee miljoen keer over de toonbank gegaan.

Het  boek ‘Achter gesloten deuren‘ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Zwerfafval ruimen bij melkveebedrijf Koonstra

OMMEN – Aan de oproep in deze krant enkele weken geleden, om als vrijwilliger boeren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.