Home / bijeenkomst over onafhankelijke clientondersteuning in ommen

bijeenkomst over onafhankelijke clientondersteuning in ommen

Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is de gemeente verantwoordelijk voor het aanbieden van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning bestaat uit informatie, advies en kortdurende ondersteuning op alle levensgebieden.

Als  inwoners ondersteuning nodig hebben op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen, kunnen zij hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner die hun belangen behartigt.

Zo kunnen mensen een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner voor hulp bij een gesprek met de gemeente, bij een (voor)onderzoek voor Wmo-ondersteuning, bij een aanvraag voor een Wmo-maatwerkvoorziening en bijvoorbeeld bij afspraken met zorgaanbieders over voorzieningen.

In gesprek over ondersteuning
Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 21 december onder begeleiding van Vilans, het kenniscentrum voor langdurige zorg, vertellen vertegenwoordigers van de welzijnsorganisaties De Kern, MEE en Landstede over de onafhankelijke cliëntondersteuning die zij bieden. Daarna is er volop tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de gewenste cliëntondersteuning. De bijeenkomst wordt geopend door wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen.

Aanmelden tot 19 december
Inwoners en organisaties die mee willen denken over de onafhankelijke cliëntondersteuning zijn van harte welkom tijdens deze inspiratiebijeenkomst op 21 december. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot en met 19 december via: jaike.prins@ommen-hardenberg.nl

Lees ook

Langlopende exposities en activiteiten

Ommen Galerie Tom Lucassen, Prinses Julianastraat 10, open donderdag 13.00 – 17.00 uur, vrijdag 09.30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.