zuur verlies voor hhc hardenberg

  Het duel tussen Koninklijke HFC en HHC Hardenberg was een duel tussen twee ploegen die beiden stroef draaien in de 2e Divisie. Koninklijke HFC had na twaalf wedstrijden spelen slechts elf punten behaald. HHC Hardenberg begon dramatisch aan het seizoen maar won wel zijn laatste twee competitiewedstrijden. Echter was het puntentotaal van HHC tot vandaag ook nog maar tien punten waarmee HHC voorlaatste stond voorafgaand aan dit duel van vanmiddag.

  Bij winst zou HHC dus niet alleen zijn goede reeks voortzetten maar ook weer minimaal één plek stijgen op de ranglijst in de 2e Divisie. Met het kleine verschil van één punt tussen beide ploegen waren de belangen voor beide ploegen dan ook groot en dat was te merken in Haarlem. De supporters zorgden voor sfeervolle omstandigheden en beide teams voor een spannende wedstrijd.

  [tweetwidget type=”single” query=”797432250841399296″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

  In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en konden zij niet tot scoren komen. Na een uur spelen werd dan toch de ban gebroken en helaas voor HHC was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Een overtreding van HHC-er Shkodran Metaj in het eigen strafschopgebied leidde tot een penalty voor Koninklijke HFC. Carlos Opoku maakte namens de thuisploeg geen fout vanaf elf meter: 1-0.

  [tweetwidget type=”single” query=”797453083143966720″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

  HHC had vervolgens nog een half uur om het tij te doen keren en minimaal één punt in de wacht te slepen. Helaas konden de Hardenbergers vanmiddag geen vuist maken en eindigde het duel in 1-0. Zodoende volgde na twee winstpartijen op rij weer een nederlaag voor de oranjehemden. Door de nederlaag groeit het gat tussen beide ploegen naar vier punten in het nadeel van HHC Hardenberg en blijft HHC steken op de voorlaatste plaats in de 2e Divisie. Volgende week staat bovendien een zware kluif op het programma. Dan komt koploper Jong AZ op bezoek naar sportpark De Boshoek in Hardenberg.