Home / zorgcomplex op stekkenkamp brengt natuur niet in gevaar

zorgcomplex op stekkenkamp brengt natuur niet in gevaar

Dat meldt RTV Oost.

Het bestemmingsplan voor dit omstreden project binnen het Europees beschermde Natura 2000 gebied werd eind augustus al goedgekeurd. De realisatie van bijna 50 zorgwoningen hangt alleen nog af van de al of niet gegronde bezwaren van de natuurvergunning.

De Vereniging voor natuur en milieu De Vechtstreek vindt dat de vergunning niet verleend had mogen worden. “Een prachtig stuk weiland met bomen verandert in een bungalowdorp”, klaagde een woordvoerder.

Onderzoek naar natuurwaarden ‘onvolledig’

De vereniging verwijt de provincie dat die de vergunning verleende na een onvolledig natuuronderzoek. Naar de volop aanwezige natuurwaarden zou door de onderzoekers niet zijn gekeken. Maar de provincie wijst die kritiek van de hand. Alles wat moet worden beschermd, is door de provincie onderzocht, aldus een woordvoerder.

Uit het onderzoek blijkt dat het zorgcomplex de beschermde natuur niet ernstig aantast.

De Raad van State gaat nu beoordelen of dit inderdaad zo is. De uitspraak volgt binnen twee maanden.

Lees ook

LOKO Loopcompetitie en de virtuele Zuidlaardermarktloop

NIEUWLEUSEN – Een tweetal lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 hebben de afgelopen week …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.