Home / voetbalvereniging vilsteren apetrots op gloednieuw kunstgrasveld

voetbalvereniging vilsteren apetrots op gloednieuw kunstgrasveld

Heel even leek het er op dat Pluvius snode plannen had en het feestje zaterdag wilde laten verwateren, maar de regengod hield zich gedeisd. “Drie woorden”, zo opende voorzitter Gerard Rietman zijn rede. “Wij zijn trots!” De preses ging na zijn welkomstwoord terug in de tijd, naar de zomer van 1981, toen de aanzet gaven tot het stichten van de club, die officieel op 13 juli van dat jaar het levenslicht zag. In het najaar van 1982 deden er voor het eerst elftallen van v.v. Vilsteren mee in competitieverband. Na de boodschap, “als laatste voetbalclub in de gemeente Ommen zijn wij nu ook voorzien van kunstgras, daarvoor zijn wij naast trots dankbaar”, gaf Rietman de spreekstaf over aan Maurits von Martels.

De wethouder van de buurgemeente Dalfsen vindt naast zijn roeping als veehouder ook nog tijd om een balletje te trappen bij de veteranen van de club. Hij speelde in op de commotie die laatstelijk is ontstaan rond de rubberen korrels, die zorgen dat het nepgras in conditie blijft. Zolang je dat spul niet op eet was er volgens hem niets aan de hand. Ko Scheele, zijn collega-wethouder uit de gemeente Ommen, liet weten dat er ondanks de berichten dat de onderhoudskorrels geen kwaad doen voor de gezondheid een onderzoek komt, dit om het laatste spatje ongerustheid weg te nemen.

Sportief gezien valt de mat in goede aarde. Hoofdtrainer Dik Runherd is ermee in zijn nopjes. “Een prima mat. De spelers zijn er uitermate tevreden over.” Topscorer Fedor Hendriks bevestigt de woorden van zijn oefenmeester, net als routinier Henri Tuin. “Ik heb altijd op natuurgras gespeeld, maar deze mat is mooi egaal en veert lekker. Niks mis mee.”

Voor het geweld om de penaltybokaal losbarstte openden de twee jongste leden van de club, Leroy Wibier en Vince Nanning, met een explosie van gekleurde snippers en linten officieel het kunstgrasveld.

Na de mooie woorden van de sprekers en het handen schudden was het hoognodig tijd om de hapjes te keuren en kon de prethaak naar beneden, waarna het nog lange tijd onrustig bleef op de Molenesch.            

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.