Home / vilsteren schuift ook willemsoord terzijde

vilsteren schuift ook willemsoord terzijde

Oogsttijd in Vilsteren, waar de plaatselijke voetbalvereniging voor de derde keer op rij aan het langste eind trok. Willemsoord werd slachtoffer van de dadendrang van de brigade van trainer Dik Runherd, die uitermate positief berichtte na de eclatante 4-0.

“Uiteindelijk een ruime en terechte overwinning in een sportieve wedstrijd.” Of er een beetje vrees was vooraf. Zóóó! Of vrees, vrees, Runherd wist dat het gevaar bij de bezoekers uit het voormalige koloniedorp Willemsoord moest komen van Ronnie Berkenbosch, de absolute en alom gevreesde topschutter van 5A. Na avonturen bij Steenwijk, Alcides en Wolvega streek de sluipschutter neer in Willemsoord en is ondanks het passeren van de vier kruisjes het scoren nog niet verleerd. “

Maar niet tegen ons”, pareert Runherd. “Het gevaar Berkenbosch is prima geneutraliseerd door Gerben Blankenvoorde.” Natuurlijk heeft ‘Rooney’ ingeboet aan snelheid, maar geef ‘‘m geen centimeter of je gaat het bezuren. Blankenvoorde gaf ‘’m voor alle zekerheid geen millimeter, zo eigenlijk heel Vilsteren goed bij de les was en verdedigend niks cadeau gaf. “

Petje af”, jubelde Runherd. “Neem Matthijs Kamphuis, zeventien lentes jong, maar hij staat als een beul te verdedigen.” Halverwege is het 1-0, nadat Justus von Martels attent reageert op een pass van Jelle Niens. Na de thee ziet Runherd zijn ploeg het verschil maken. Fedor Hendriks maakt nauwelijks op gang voor deel twee de 2-0 en schiet een kwartier voor tijd het duel op slot, 3-0. ‘

Groeibriljantje’ Jari Vlierman doet ook weer van zich spreken. Pal voor het laatste fluitsignaal zeilt een fonkeling van zijn rechter met een fraaie boog over de grabbelende doelwachter, om pas tot stilstand te komen in het net. Een waardig slot van een prima pot, gezien vanuit Vilsters perspectief. “Zeker”, beaamt Runherd, die als ingezetene van het ‘aangeklede kruispunt’ uitziet naar het voor hem beladen confrontatie met Balkbrug. “Benieuwd of we mee kunnen met de top van 5A.”

Linkerrijtje 5A: De Blesse 10-28, Balkbrug 10-25, Kraggenburg 11-22, Uffelte 10-19, Vilsteren 10-16 (+3), Giethoorn 10-16 (+2) en Kuinre 10-14. 

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.