vilsteren krijgt het niet cadeau in darp maar wint wel

  De lokale voetbalclub heet DVSV en deze middenmoter uit 5A ontving concurrent Vilsteren. Voor Dik Runherd lijkt de tijd van oogsten aangebroken. De ploegen uit het linkerrijtje zijn de revue gepasseerd, nu zijn de mindere goden aan de beurt. Maar dat is allemaal op papier. Het moet gebeuren op het veld. Zoals in Darp. Op echt gras.

  “Dat was weer eventjes wennen voor ons”, vertelt Runherd. “Op kunstgras rolt het balletje wat soepeler. We kregen nu te maken met een hobbelig en zwaar veld.” Ondertussen ontwikkelt ‘young gun’ Jari Vlierman (17 lentes jong) zich tot een belangrijke pion bij Vilsteren. Of het dagelijks werk is, zo gemakkelijk werd een voorzet van Wouter Mars uit de lucht geplukt, gecontroleerd en met een sierlijke boog in de bovenhoek gelepeld.

  “Dat was halverwege de eerste helft”, herinnert de oefenmeester van de geelzwarten zich. “Daarna verzuimen Jelle Niens, Fedor Hendriks en Wouter Mars de score uit te bouwen en na de thee was het even billen knijpen.”

  De thuisploeg ging met venijn en opportunisme op zoek naar de fysiek sterke, boomlange spits Melvin Bezembinder. Dit gevaar werd prima geneutraliseerd door routinier Henri Tuin. “Die was bijna een kop kleiner, maar gaf geen krimp en hield hem goed in toom.” 0-1 blijft link. “Is ook zo”, bevestigt Runherd. “Vanuit de counter hadden we moeten toeslaan. Dat lieten we na, dus bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Toch, over het geheel genomen een verdiende zege.”

  Door de overwinning sluipt Vilsteren het linkerrijtje binnen, dat er als volgt uit ziet: De Blesse 9-25, Balkbrug 9-22, Kraggenburg 10-22, Uffelte 10-19, Giethoorn 9-13 (0) en Vilsteren 9-13 (-1).

  Foto’s en verslag: Willem Lampe

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.