veilige trekkerbumpers bij roelofs lemelerveld

  Trekkerbumpers zijn voorzien van contourverlichting, reflectoren en een duidelijke breedtemarkering. Daarmee help je andere weggebruikers om trekkers sneller te herkennen in het verkeer. Weggebruikers kunnen daardoor beter anticiperen op bredere voertuigen. Trekkerbumpers hebben een preventieve functie: het voorkomen van ongevallen. Maar ook zorgen ze voor een vermindering van schade in geval van een aanrijding.

  Roelofs Lemelerveld heeft al veel positieve ervaringen met de trekkerbumpers opgedaan. Ondernemer Bert Roelofs: “Ik merk dat weggebruikers onze trekkers veel eerder herkennen op de weg. Naderende auto’s nemen eerder gas terug en houden rekening met ons. Wij hebben dan meer tijd om ruimte te maken zodat we elkaar veilig kunnen passeren.”

  Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, heeft de afgelopen jaren diverse praktijkproeven met bumpers uitgevoerd. Hieruit bleek dat dankzij trekkerbumpers de zichtbaarheid van trekkers vergroot wordt en dat medeweggebruikers meer sympathie kunnen opbrengen voor landbouwverkeer. Om het gebruik van trekkerbumpers in de sector te stimuleren subsidieert Cumela Nederland 500 bumpers die aangeschaft worden door haar leden of rijschoolhouders.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.