Home / vechtdalgedicht op blauwe bogenbrug dalfsen

vechtdalgedicht op blauwe bogenbrug dalfsen

Deze week bevestigt aannemersbedrijf Platenkamp de roestvrij stalen letters van zo’n 40 centimeter hoog aan de brugpijlers van de Blauwe Bogenbrug in Dalfsen. De lengte van de regels varieert van 5 tot 8 meter.

Met twee regels per brug wordt het hele twaalfregelige gedicht gepubliceerd op de zes bruggen van het Vechtdal. In de loop van drie weken zijn onder andere de Blauwe Bogenbrug van Dalfsen, de Hessel Mulertbrug in Ommen en de Europawegbrug in Hardenberg aan de beurt.

Het programma Ruimte voor de Vecht is opdrachtgever van het project, Okra Landschapsarchitecten en Thecla van Dijk zorgden voor het concept en de uitvoering. Het gedicht draagt bij aan de beleefbaarheid van de Vecht en aan de identiteit van het Vechtdal.

Het scheepvaartverkeer op de Vecht kan nu in de zomer genieten van de dichtregels die voornamelijk onder de bruggen te zien zijn. Vanaf de kade in Dalfsen is een nieuwsgierig makend gedeelte zichtbaar. 

Overijsselse Vecht

Niet weids, niet groots, maar weergaloos
in almaar eender beeld ontwijken;

zijn spiegel beurt de hemel op,
vóór hem lokt steeds een nieuwe einder;

bestemming is waar hij voor leeft,
volharding is waar hij voor kiest;

scheppend ontwerpt hij zijn bereik,
zijn visioen, zijn stroomgebied;

hij kent jouw hartstocht, jouw plezier,
koestert jouw hoop, weegt elke daad;

een kleine Saksische rivier
die naar het Zwarte Water gaat.

Koos Geerds, 2014

Lees ook

Corona in Rosengaerde

DALFSEN – Lange tijd leek de intensiteit van de tweede golf van het coronavirus aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.