Home / takman ijzerwaren neemt tupa nijverdal over

takman ijzerwaren neemt tupa nijverdal over

“Takman Ommen viert in 2018 al het 100-jarig bestaan, inmiddels draait Takman Zwolle al 16 jaar en deze uitbreiding kwam op een goed moment op ons pad”, vertelt Rudi Takman. In Nijverdal wordt het assortiment flink uitgebreid. Takman wil hiermee de klanten van goede machines voorzien. A-merken als: Stihl, Honda, Husqvarna, Kranzle, Bahco, Felco, Freund, Gardena, Gloria, Knipex, Silky, Talen, Wera, de Wit en Wolf, die ook in Ommen en Zwolle worden verkocht, zullen hier in de schappen te vinden zijn. Een sleutelbalie voor het bijmaken van huis- en autosleutels zal niet ontbreken en in de eigen werkplaatsen wordt een breed scala aan vakkundige reparaties, keuringen en onderhoud uitgevoerd.

Ondanks dat er wel een verbouwing zal plaatsvinden, blijven de winkel en de werkplaats gewoon voor de klanten open. “De winkel wordt vergroot en gemoderniseerd, zodat wij de klant optimaal kunnen bedienen’, aldus een enthousiaste Takman.

De historie van het bedrijf dateert van 1918, toen Egbert en Roelofje Takman begonnen met de verkoop van ijzerwaren en kleine gereedschappen. In 1960 nam haar zoon, Jan Takman, samen met zijn vrouw Nel het bedrijf over. Hij gaf op zijn beurt het stokje door aan zijn zoon, Rudi, en zijn vrouw Heidi, in 1995. Nu is het tijd voor de jongste generatie van de Takman familie. Met de overname van TuPa wordt Alwin, de middelste zoon van Rudi, klaargestoomd voor het vak. Hij gaat zijn vader bijstaan in de nieuwe vestiging in Nijverdal, waarmee de kennis, kunde en kwaliteit van Takman IJzerwaren wordt overgedragen aan de vierde generatie.

Lees ook

10e Vechtgenotenrit doorgeschoven naar 11 juni 2022

OMMEN – De organisatoren van de Vechtgenotenrit hebben besloten de 10e rit door te schuiven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.