Home / sv nieuwleusen verslaat elim

sv nieuwleusen verslaat elim

Hoewel de thuisploeg tot twee keer toe op achterstand kwam, werd het uiteindelijk 4-2 voor de Nieuwleusenaren. Op papier leken de gasten uit Elim een tegenstander die voor de ploeg van David Leeuw, die deze week zijn contract verlengde, niet te veel problemen mag opleveren.

Nieuwleusen domineerde het spel en creëerde een aantal mogelijkheden. Vooral Lars Grubben en Reinier Meijerink waren herhaaldelijk dichtbij de openingstreffer. Door handelend optreden van de doelman van de gasten en pech in de afronding bleef het verwachte doelpunt uit.

Geheel tegen de verhouding kwam Elim op voorsprong. De achterstand voor de thuisploeg stond niet lang op het scorebord. Een goed genomen vrije trap van Mark de Weerd kwam via de keeper voor de voeten van Erwin Dijk. Hij volleerde de bal prima in het vijandelijke doel. Ruststand 1-1.

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Nieuwleusen maakte het spel en Elim beperkte zich tot verdedigen. De bezoekers kwamen door een afstandsschot opnieuw op voorsprong. Kort erna werd een afstandsschot van Ruben Brinkman door de verdediging uit Elim van richting veranderd (2-2). De thuisploeg liet zien dat ook hard werken punten op kan leveren. Met een halve omhaal zette Meijerink de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de slotfase gooide Mark de Weerd de wedstrijd definitief in het slot. De buitenspelval werd goed omzeild en hij rondde doeltreffend af. Eindstand 4-2.

De ploeg van David Leeuw liet zien over voldoende karakter en werklust te beschikken om ook deze wedstrijden, die voetballend iets minder gaan, toch in hun voordeel te beslissen. Nieuwleusen blijft koploper in de zaterdag 3e klasse Noord. Zaterdag speelt Nieuwleusen opnieuw thuis. Vitesse ’63 uit Koekange is dan om 14.30 uur de tegenstander op sportpark ‘t Klaverblad.

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.