Home / stokvisdennen pakken zilver in enschede

stokvisdennen pakken zilver in enschede

De basis voor het zilver werd gelegd door A-junior Stijn Hulst en C-junior Stefan Westenbroek, zij wonnen beiden zowel de 500 als de 1000 meter, en A-junior Anke Breunis, zij won de 1000 en werd tweede op 500 meter. C-junior Ilse Hofstee haalde happen van maar liefst 2,5 en 9 sec van haar persoonlijke records af tot 56,67 (12) en 1:55,50 (11).

Ook B-junior Eva Eghuizen reed twee pr’s met 47,56 en een fraaie 1:39,09, waarmee ze vier seconden sneller was dan haar oude pr. Zij werd twee keer mooi zesde. B-junior Maxim van Marle schaatste als invaller naar een prima tiende en elfde plaats. Toen deze schaatsers aan hun wedstrijd begonnen, was de 20-jarige Loes Adegeest bijna klaar met een succesvolle marathon bij de landelijke dames op de Ireen Wüstbaan in Tilburg. In haar derde seizoen op dit hoogste niveau en het tweede bij Forte Development Team, schaatst ze nu bijna als vanzelfsprekend steeds vooraan mee. Op het juiste moment sprong ze mee naar de kopgroep van 19 en pakte daarmee een ronde voorsprong op het peloton. Door een telfoutje zette ze iets te laat de eindsprint in, maar met een tweede snelste eindronde werd ze toch nog mooi elfde, op een frustrerende duizendste seconde van de top 10 en een geldpremie. In het jongerenklassement is ze hierdoor omhooggeschoten naar een vierde plaats. 

B-junior Timo van Vilsteren schaatste afgelopen seizoen de 200 km op de Weissensee uit, maar haalde dit weekend ook ‘even’ drie seconden van zijn 500 m af tot 45,61 en twee van zijn 1000 tot 1:34,67. In dezelfde wedstrijd pr’s voor C-junior Mees Hulst met 41,94 en 2:13,66 op de 1500. 

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.