spannende tennismomenten tijdens finaledag vechtdalcup

  Spannend was het vanaf de eerste tot en met de laatste wedstrijd. Waar TC Ommen de 1e dag afsloot met het beste gemiddelde, werd deze de 2e dag overgenomen door DTC Dedemsvaart. Ondertussen deed nieuwkomer DLTC Gerner, stilletjes een opmars naar de 3e plek. Tijdens het 2e weekend, wist Ommen de 1e plek weer te veroveren, maar verzuimden zij om een gat te slaan. TC Hardenberg, kende een geweldige dag en wist door te schuiven naar de 2e plek.

  Op de finaledag zondag 13 november bleef het spannend tot de laatste wedstrijden en waren er nog 3 verenigingen in de race voor de wisselbeker. TC Ommen maakte het in de Herendubbel extra bijzonder door met een mix combinatie de baan op te gaan. Dedemsvaart was hier niet van onder de indruk en haalde met gemak de eerste set binnen. In de tweede set wist Ommen zich te hervinden en trok deze naar zich toe, waardoor beide verenigingen met argusogen naar de uitslag van TC Hardenberg / TV Gramsbergen keken. Ook hier werden de punten verdeeld, waardoor TC Ommen een mooie uitgangspositie kreeg met nog 2 wedstrijden voor de boeg. Het in geruime mate toegestroomde publiek, zag op baan 6 hoe DLTC Gerner, het de heren van Ommen lastig maakte en de eerste set met ruime cijfers naar zich toe trok. Zowel supporters van Hardenberg als Dedemsvaart beloonden de punten die door Dalfsen gescoord werden waardoor hun kansen op de overwinning toenamen.

  De uiteindelijke uitslag werd pas in de laatste ronde beslist, DTC Dedemsvaart had voldoende aan 4 punten, Hardenberg en Ommen hadden aan 4 punten voldoende mits, DTC Dedemsvaart punten zou laten liggen. In de eerste set, deden zowel TC Hardenberg als DTC Dedemsvaart wat ze moesten doen, TC Ommen liet de punten liggen en werd daarmee kansloos voor de overwinning. Maar, zowel TV Slagharen als TC Ommen wisten zich in de 2e set te herwinnen en maakten het hun tegenstanders lastig. TV Slagharen, wist al snel een gat te slaan me DTC Dedemsvaart, waardoor Dedemsvaart afhankelijk werd van de uitslag TC Hardenberg en TC Ommen. Bij winst van TC Hardenberg zou de beker in Hardenberg blijven staan en bij een gelijk spel, zou de beker voor een jaar in Dedemsvaart mogen pronken. Naast Ommense supporters, begonnen ook de Dedemsvaart supporters te juichen en klappen bij punten voor de Ommenaren.

  De uiteindelijke eindstand is nog nooit zo close geweest, met minimale verschillen werd DTC 1e met een gemiddelde van 2.407, 2e werd TC Ommen met 2,370 en TC Hardenberg eindigde op de 3e plek met 2,345.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.