riekus zestig jaar vogelaar in ommen

  Jaren voor er sprake was van een vogelvereniging in Ommen, en dan hebben we het over de jaren vijftig van de vorige eeuw, was Riekus al actief in de vogelsport. Via Zwolle en Dalfsen is Riekus lid vanaf het eerste uur van de vogelvereniging in Ommen. Als zodanig heeft hij de opkomst van de vogelliefhebberij en de ontwikkelingen van De Tuinfluiter allemaal meebeleefd. Van gehuurde ruimtes in voormalige cafe’s, via kerkelijke gebouwen en de zolder van zijn schoonvader, naar het huidige, duurzame, verenigingsgebouw aan De Korenmolen.

  Of het nu parkieten zijn, of sierduiven zijn. Tropische vogels of kwartels, Riekus van de Vegte kent ze en kan er mee kweken. Iemand omschreef de kwaliteiten van Riekus eens door te melden “Al geef je Riekus twee mannen, dan nog kweekt hij er jongen mee”. In de wetenschap dat vogels zich alleen voortplanten wanneer ze welbevinden ervaren, is dat een prachtig compliment voor de jubilerende vogelliefhebber. Riekus weet zich in zijn hobby gesteund door het thuisfront waar zijn vrouw zich net zo met de vogels vergroeid weet als het feestvarken zelf. Zelfs de vakanties worden decennia lang zodanig ingericht dat de vogelkolonie thuis niets te kort zal komen. 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.