poll de pieten in de landelijke sinterklaasintocht moeten leidend zijn

  Voor en tegenstanders van Zwarte Piet blijven over en weer gooien met argumenten waarom zij vinden dat Zwarte Piet moet blijven of moet worden afgeschaft. Tegenstanders vinden het racistisch. Het zou staan voor de slavernij, omdat ze de knecht zijn van een blanke man. Vooral kroeshaar, gouden oorringen en dikke lippen doen volgens de tegenstanders meer vermoeden aan slaven dan aan iemand die donker is geworden door het roet in de schoorsteen.

  Voorstanders verschuilen zich vooral achter het argument ‘traditie’. Het is altijd al zo geweest, dus waarom zouden we het veranderen. Bovendien zou een meerderheid van de Nederlanders vóór Zwarte Piet zijn. En omdat we in een democratie leven, zou daarom de mening van de meerderheid moeten gelden.

  Bij de landelijke intocht waren dit jaar meerdere Pieten te zien die niet helemaal geschminkt waren, maar het gezicht vol roetvegen hadden. Aangezien veel kinderen eerst de landelijke intocht kijken en daarna naar de intocht in het eigen dorp gaan, zijn wij benieuwd hoe jullie over de volgende stelling denken: ‘De Pieten in de landelijke Sinterklaasintocht moeten leidend zijn!’

  [poll id=144]

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.