poll boeren hebben fosfaatprobleem aan zichzelf te danken

  In het akkoord gaan de boeren die na vorig jaar flink zijn uitgebreid vooral pijn lijden. De kans is niet irreëel dat daar faillissementen gaan vallen. Want je hebt het dan ook over de boeren die het meest geïnvesteerd hebben.

  Boeren moeten niet minder melk produceren, maar minder fosfaat. Die twee dingen hebben echter wel alles met elkaar te maken. Vorig jaar schafte Nederland het melkquotum af. Tot dan mochten boeren gelimiteerd melk produceren. Dat was gekoppeld aan de hoeveel land die je had. Toen het melkquotum verdween gingen boeren enorm uitbreiden. Daarbij vergaten ze dat meer melk meer mest oplevert. Maar daar – op fosfaat – zat nog wel een maximum op. En nu produceren de boeren te veel fosfaat.

  Nederland leefde qua mest al boven haar stand, maar kreeg dispensatie van ‘Brussel’ omdat de boeren in ons land als geen andere in staat zijn heel effectief te boeren. Door een hogere opbrengst mochten onze boeren ook iets meer fosfaat gebruiken. Dat heet de ‘derogatieregeling’. Daarom de poll van deze week: Boeren hebben fosfaatprobleem aan zichzelf te danken!
  [poll id=145]

  Zwarte piet in Nederland
  Vorige week vroegen we jullie of de Pieten in de landelijke Sinterklaasintocht leidend moeten zijn. Bijna 80% procent van de stemmers vindt dat we hier zelf moeten kunnen bepalen wat voor Pieten er in de Sinterklaasintocht meedoen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.