Home / podium cafe de herberg is voor jpr strinxband

podium cafe de herberg is voor jpr strinxband

Sinds het eind van de vorige eeuw laat deze coverband elk podium verschroeid achter. Vol overgave wordt cover na cover de zaak in geslingerd. De mannen van de Strinxband weten hoe een rockfeestje gebouwd moet worden. De Achterhoekers warmden in de voorbije jaren het publiek op voor onder meer toppers als Normaal, Golden Earring, Kim Wilde en Vengeance. Ook op festivals als Dicky Woodstock, Zwarte Cross en het Zonnerock festival in Lochem was dit rockensemble een graag geziene gast.

In de loop der jaren werd ook eigen werk uitgebracht, waarvan ‘Since You’ve Been Gone’ uit 2012 het meest recent. Onder het adagium ‘No rules, just Rock’, wordt het gehoor bij de strot gepakt en meegesleurd op een lange rit door pak ‘m beet vier decennia rockgeschiedenis. Van de Beatles en de Stones naar Bowie en via Neil Young een korte stop bij CCR en weer door naar ZZ Top. Power, energie, spelplezier, inzet, ach, het zijn maar zo enkele kreten die er gedurende het optreden vanaf spatten.

Het voert niet te ver om herbergier Van Lingen te benoemen tot de rockevangelist van Ommen. Nog altijd weigert de herbergier van het tegenover de Hervormde kerk liggende café, in het warm kloppende hart van de Vechtstad, entree te heffen. Een paar biertjes bestellen en genieten van de muziek dan is het wat hen betreft verder prima. De JPR Strinxband tikt rond 21.30 uur af. Zie www.deherbergommen.nl.

Lees ook

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.