Home / ovc 21 zonder franje naar driepunter

ovc 21 zonder franje naar driepunter

Les 1, kom als toeschouwer nooit na aanvang opdraven, want wie weet mis je een cruciaal moment. Er stond nog een rij voor de kassa van de zusjes Runhart, terwijl het scorebord van o naar 1 flitste. Nog geen twee minuten op de klok. Laurens Grobbe zet zijn voorhoofd tegen een corner van Koen Daman en het eerste werk voor doelman Marcel Petter bestaat uit een trieste gang naar het net. Een droomstart.

Wordt het weer een galavoorstelling? Net als tegen Wacker? Eh, eh…, nee, niet bepaalt. Waar je het in De Wijk als toeschouwer amper kon afkijken, was het nu te stroperig of te onnauwkeurig. Bovendien waren de gasten uit watersportdorp Wanneperveen niet van plan zich als een weerloos lam naar de slachtbank te laten leiden. De behendige, maar balverliefde Damon Nouri werd een paar keer stevig met de voetjes van de grasmat gelicht, maar de uistekend fluitende arbiter Heine Drent, hield het met een vermanend wijsvingertje en een verdwaalde gele kaart keurig in de hand. Dat is de politieman, met de uitstraling van een ouderwetse ‘Bromsnor’ als geen ander toevertrouwd.

De mannen uit de kop van Overijssel waren feller in de duels, maar het draait in de voetballerij om doelpunten. En om Daan Zwinselman te passeren moet je van goede huize komen. Niemand van Oranje Zwart wist de code te kraken. De thuisclub was effectiever. Een uitbraak lijkt te eindigen bij back Demi Boer. Die wil de bal weg roeien, maar glijdt uit. Tyron Schokker ontfermt zich over de Derby Star, is niet zelfzuchtig en schuift af op Damon Nouri. Die maakt vrij voor doelman Petter geen fout.

Na rust laat OVC ’21 het initiatief aan de bezoekers. Het loopt niet en dat kan een keer gebeuren. Dan maar de winst over de streep trekken. Dat lukt. De thuisclub weet niets te forceren, maar geeft praktisch niks weg. Een kwartier voor tijd foetert Kats luidkeels, “nauwkeurig, hij is nog niet binnen”. Zijn korps blijft bij de les. De minuten tikken weg en na negentig en nog een klein beetje vindt ook Drent te welletjes. Oké, geen voetbalshow deze keer, maar wel een onvervalste driepunter!  

Linkerrijtje 4E: USV 11-26, Havelte 11-24 (+18), Steenwijkerwold 11-24 (+10), OVC ’21 11-23, Wacker 11-21, Veno 11-19 en Pesse 11-17.   

Lees ook

Online welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 25 oktober is er weer een online welkomstdienst in Maranathakerk aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.