ovc 21 zet galavoorstelling neer in de wijk

  Wacker staat voor ‘Wij Als Club Krachtig En Rap’, een afkorting van een welhaast klassieke schoonheid. Toch was de verbeelding sprekende naam na afloop doelwit was van rijmelarij en gegoochel met letters, toch, ‘Wij Als Club Kapot en Rot’. Tja…, ach…, wat nou ‘geen respect’, geintje, moet kunnen toch? 

  Het werd een lange zit voor de toeschouwers op het gemeentelijk sportpark in het ooievaarsdorp. Omdat Wacker net als OVC ’21 in het blauw acteert hadden de bezoekers uit Ommen de reservetenues meegenomen, rode shirts, met zwarte broeken en kousen. Maar de thuisclub wilde in een geheel zwart hansop de strijd aan met uitdager OVC ’21. Arbiter Koning ging niet akkoord en dacht hoogstwaarschijnlijk, ‘ik ben niet helemaal uit Bolsward gekomen om me te laten piepelen’, de thuisploeg speelt in eigen kleuren, klaar!’ Met bijna een half uur vertraging werd eindelijk afgetrapt.

  De koploper van 4E was kennelijk toch van slag. Nog geen vijf minuten op de klok en het scorebord flitst naar 0-1. Koen Daman gaf voor en Stein Leuninge kletste het leer met een halve omhaal in de touwen. Nog binnen het eerste kwartier gunt Tyron Schokker de goal aan Damon Nouri en staat het 0-2. Lijnrechter Harjo van Holten steekt toch maar de vlag in de lucht, maar zijn signaal wekt slechts hoongelach op en zoals eerder gememoreerd was Koning niet van plan zich te laten piepelen.

  Het gevaar wordt direct onderkent. Nouri overleeft aanslag een, moet van aanslag twee iets langer bijkomen, maar kan na de derde aanslag richting douche. Niet op eigen kracht overigens. Elftalleider Teun Hoogeveen haalt zich de woede van de supportersschare op zijn hals, door luidkeels te beweren dat er niks aan de hand is, maar krijgt lik op stuk en een bon voor Hans Anders aangeboden.

  Hoogeveen houdt zich in het verdere verloop wijselijk stil. In tegenstelling tot Nico Kats, die met zijn befaamde oneliners vriend en vijand dan weer bekoort en even later ergert. Ach ja, voetbal is emotie.

  De lach van de aanhang uit de Vechstad verbleekt als Edwin Dekker pal na de thee de aansluiting bewerkstelligt. Verdorie, tot twee keer toe de kans op 0-3 versmeren en dan dit. Het zal toch niet… Welnee, daarvoor was Wacker niet bij machte en OVC ’21 in goede doen. De marge van twee wordt hersteld door Leuninge, die attent reageert op een precisieraket van Olaf Logtenberg. Als even later Laurens Grobbe in de zestien wordt neergetrokken, mag Koen Daman vanaf de stip de trekker overhalen. 1-4, en nog bijna een half uur te gaan.

  Genieten is het voor de aanhang uit de Vechtstad. De koploper is het helemaal kwijt en Stefan Herbrink verwarmt wel de harten, maar vergeet te scoren. Zelfzuchtig is hij niet. Voor de zoveelste keer vrij voor Daan Dekker is een tikje opzij voldoende om ook Tyron Schokker een goaltje mee te laten pikken. Met de fluit reeds in de mond is de laatste kruimel voor Edwin Dekker, die de eindstand bepaalt op 2-5. Duidelijke, maar desondanks milde cijfers.

  “Brrr, koud weer, maar hartverwarmend voetbal”, meldt een kleumende supporter op weg naar de auto.

  Stand 4E bovenin; Havelte 10-24, USV 10-23, Steenwijkerwold 10-21 (+9), Wacker 10-21 (+7), OVC ’21 10-20 en Veno 10-16.

  Foto onder: Damon Nouri, wordt al in het eerste bedrijf uit de wedstrijd geschopt en hinkelepinkt gewassen en gedoucht richting dugout 

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.