nu al de 50 000ste passagier in buurtbus vechtdal

  De heer van de Vegte vertelde dat hij 2x per dag gebruik maakt van de buurtbus in verband met zijn baan in Nieuwleusen.

  Momenteel zijn er 37 vrijwilligers die als chauffeurs van de buurtbus samen de vereniging ‘Buurtbus Vechtdal’ vormen. Job Langbroek mocht als penningmeester van deze vereniging, de heer van de Vegte een bloemetje overhandigen. Natuurlijk was dit een grote verrassing voor hem op de nog vroege ochtend.

  Doelstelling ruimschoots bereikt
  Op basis van de eerder geformuleerde doelstelling (gemiddeld minimaal 400 opstappers per maand) zou de 50.000ste passagier niet binnen tien jaar bereikt zijn. Nu dit al binnen vier jaar na de start is bereikt, mogen we wel vaststellen dat deze buurtbus een succes is.

  Dankzij de enthousiaste inzet van de vrijwilligers, rijdt de buurtbus van maandag t/m  vrijdag, vanaf 7 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds, elk uur van Nieuwleusen naar Dalfsen en terug; elke zaterdag van 9 uur ’s morgens tot 5 uur in de middag. Op zon- en feestdagen wordt er niet gereden.

  Het is duidelijk, dat het station Dalfsen de meeste belangstelling heeft van de gebruikers. Hier is dan ook een prima aansluiting op de treinen uit Ommen en Zwolle en op de bussen uit Raalte/Lemelerveld. Maar ook mensen uit Dalfsen, die bijv. richting Dedemsvaart reizen, kunnen in Nieuwleusen doorgaans snel overstappen.

  Wat kost het?
  Omdat door de Provincie Overijssel en Syntus is vastgesteld, dat deze buurtbus net als een normale lijndienst, bedoeld is voor betaling met de OV-Chipkaart, is daarvoor in de bus geschikte apparatuur geïnstalleerd. Overigens kan er ook bij de chauffeur, net als in de andere lijndiensten, een kaartje worden gekocht voor een rit. Hiervoor geldt, ongeacht de lengte van de rit, een landelijk vastgesteld minimaal opstaptarief van € 3,00. Het reizen met losse kaartjes is al gauw 1,5 keer zo duur als reizen met een OV-Chipkaart, dus regelmatige reizigers hebben eigenlijk allemaal al een OV-Chipkaart.

  Informatie
  De Buurtbusvereniging Vechtdal heeft ook een eigen website, waarop iedereen o.a. de dienstregeling, de route en actuele informatie kan vinden: www.buurtbusvechtdal.nl .

  Het bijzondere is, dat naast de bushaltes, ook op andere plaatsen langs de route kan worden in- en uitgestapt. Als men het duidelijk aangeeft, kan in principe elke plek worden gebruikt, als er maar veilig kan worden gestopt.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.