Home / lp indoor in de herberg in ommen met coolhand luke en roadcrew

lp indoor in de herberg in ommen met coolhand luke en roadcrew

Kroegbaas Hans van Lingen zet twee leuke bandjes op het podium. Coolhand Luke uit de contreien rond Dedemsvaart is het eerste gezelschap dat los mag gaan. Het kwintet, met Willemien Ahuis als blikvanger en explosieve zangeres met een warme stem, omschrijft zichzelf als een hardrock’n rolling southern rockin’ blues band uit Overijssel opgericht in 2012. Met  explosiviteit, energie, creativiteit en vooral spelplezier stortten de vijf zich op het muzikale gedachtengoed van onder andere CCR, The Doors en Jimi hendrix, maar ook op recenter werk van onder meer Rival Sons en Wolfmother. Als Coolhand Luke is uitgeraasd, wordt plaatsgemaakt voor Roadcrew.

Muziek uit Urk, dan denk je al snel aan het Urker Mannenkoor. Dat niet dus. Muziek voor jongeren. Voor Bökkers. Een term waarmee jongeren op het voormalige eiland worden geduid. Bökkers zijn jonge mannen, met klompen aan de voeten en een kotterbel in het oor. Geen lang haar natuurlijk, want dat is voor meisjes. Veelal werkzaam in de visserij, keihard. Op zaterdag wordt stevig ingenomen, met alle ellende die daaruit voorkomt, maar op zondag wordt de gebruikelijke kerkgang nimmer overgeslagen. De leden van Roadcrew zijn de buitenbeentjes van Urk. Niet werkzaam in de visindustrie en met een muzieksmaak die door strenge dominees gezien wordt als duivels. 

Roadcrew is de hardste, want enige, rock ’n rollband op Urk. Ze hebben helemaal niets met satan, maar wel met stevige (hard)rockmuziek. Roadcrew maakt muziek met uit het leven gegrepen teksten, een sound die je pakt en melodie die je dagen bij blijft. De muziek heeft een volle unieke eigen sound door de samenwerking tussen de bas, drums en drie gitaristen. Nadat Roadcrew de single Mary Jane uitbracht begin 2014 hebben ze de titelsong mogen maken voor de film ‘De Bende Van Urk’, hebben ze de prijs ‘beste band van Flevoland’gewonnen en talloze optredens gegeven door het hele land.

Zaterdag 5 november vanaf 20.00 uur in café de Herberg, gelegen in de Brugstraat in Ommen. Entree gratis. 

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.