Home / lions handen ineen voor glazen huis dalfsen

lions handen ineen voor glazen huis dalfsen

Voor de derde keer organiseert Lionsclub Ommen-Dalfsen een verkoopactie om geld op te halen. Lionslid van het eerste uur Jan Rooijakkers maakt de actie concreet: “Maar liefst 1.500 tot 2.000 roomboterkerstkransen worden begin december vers gebakken bij Frijling Banket. Deze gaan we verkopen.”

Maximaal effect
Met de eigen Dalfser bakker kan zijn gunstige afspraken gemaakt over de inkoopprijs. “Hierdoor heeft onze actie maximaal effect. We willen er alles aan doen om een mooi geldbedrag te schenken voor meer onderzoek naar de Ziekte van Huntington.”

De ziekte van Huntington is een erfelijke hersenaandoening die wordt veroorzaakt door het geleidelijk afsterven van zenuwcellen in bepaalde delen van de hersenen, deze ziekte slaat meestal op middelbare leeftijd toe. De ziekte lijkt qua symptomen op een combinatie van Alzheimer, Parkinson en ALS. Door de ziekte heb je een verkorte levensverwachting. Een medicijn ontbreekt nog.

Voorbereiding
Een actie als die van de Lionsclub heeft veel voorbereiding nodig. “Met name de verkoop van eetbare producten, zoals nu de kerstkrans, heeft wel wat voeten in de aarde”, weet Klaas Agricola van de vorige actie. “Een scherpe inschatting en organisatie is noodzakelijk want het moet vers aan de man worden gebracht.”

“Maar daarin zit voor ons juist de uitdaging”, vervolgt Klaas. “Bovendien weten we dat het Dalfser publiek warmloopt voor dergelijke acties. Immers, de zeer succesvolle kerstkransenverkoop van afgelopen jaar voor de Stichting Make a Wish heeft een prachtig resultaat opgeleverd.”

Kerstmarkt
De verkoop van Kerstkransen vindt plaats op donderdagavond 15 december na 20.00 uur en op vrijdag 16 december tijdens de Kerstmarkt van 16:00 tot 22:00 uur. Op zaterdag 17 december kun je tot 18.00 uur in een stand op de markt in Dalfsen nog een krans kopen.

“Naast deze actie in eigen dorp benaderen wij ook bedrijven in Dalfsen en in de regio. Van diverse bedrijven hebben we al mooie bestellingen binnen. Het is immers een fantastische weggever aan klanten en personeel. December is de maand bij uitstek.”

Medeorganisator Bernhard Kootstra beschrijft het effect van het netwerk van de Lionsleden. “We lopen met dertig leden natuurlijk bij veel organisaties en bedrijven binnen en dan is het bruggetje naar een mooie actie als deze natuurlijk vlot gemaakt.”

 

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.