Home / ko scheele kunstgras

ko scheele kunstgras

Het leverde Beerzerveld en Lemele al mooie velden op. En Vilsteren? Is dat niet te klein? Tijdens de inspraak in de gemeenteraad haalde voorzitter Gerard Rietman de laatste twijfelaars over de streep. De Voetbal Vereniging Vilsteren groeit. Het heeft nu maar liefst 192 leden, 7 jeugdelftallen en een damesteam. En nu dus ook een fraai kunstgrasveld.

Nu denkt u misschien: Kunstgras, is daar niet iets mis mee? Zijn die rubberkorrels op de mat geen gezondsheidsrisico? Inderdaad is op de landelijke televisie hiervoor aandacht gevraagd. Reden genoeg voor de gemeente om zowel de landelijke koepel, de RIVM en onze eigen GGD advies te vragen. Allen zijn tot de slotsom gekomen dat er geen reden is om direct te stoppen met het spelen op kunstgras. De komende maanden wordt er wel nader onderzoek gedaan. De uitkomsten daarvan nemen we uiteraard serieus.

Met vereende krachten, dat hadden we ook al gezien in Beerzerveld en Lemele, is het sportpark de Molenesch in Vilsteren geheel gerenoveerd. Ook het natuurgrasveld is weer tip top. Er is nieuwe LED-verlichting en het hekwerk is vernieuwd.Geen wonder dat men ook voetballers van buiten het dorp aantrekt, tot aan wethouder Maurtis von Martels van Dalfsen toe. Maurits bekende overigens dat zijn team tot nu toe geen punten heeft gehaald. Dat wordt met het kunstgras natuurlijk veel beter!

In 35 jaar tijd is de vereniging meer dan volwassen geworden. Bijzonder is ook dat de oprichters van 35 jaar geleden, Harrie Hulsman, Joop Herbrink en Harrie Hendriks bij de opening van het kunstgrasveld zaterdagmiddag 5 november aanwezig waren. Alleen al door de geweldige opkomst van belangstellenden is het mij wel duidelijk dat de voetbalvereniging Vilsteren meer biedt dan sport. Het is een wezenlijke schakel voor de leefbaarheid van het dorp.

Ko Scheele
ko.scheele@ommen.nl 

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.