Home / kinderen brengen locoburgemeester klaas agricola ontbijtje

kinderen brengen locoburgemeester klaas agricola ontbijtje

Locoburgemeester Klaas Agricola van de gemeente Dalfsen onderstreept hiermee, net als 254 collega-(loco)burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en Klaas Agricola uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Klaas Agricola kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Ik heb erg genoten van het ontbijt en de leuke gesprekken met de kinderen. Het was zeer zeker voor herhaling vatbaar.”

Donatie aan Jantje Beton
De locoburgemeester betaalde symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit de groepen 3 tot en met 6 namen de cheque met een bedrag van €75,- in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.