jos gaat los rtv oost

  Ietwat overdreven? Kijk dan eens bij het ‘Nieuws’ op www.rtvoost.nl.

  Daar ziet u een verdeling van het nieuws uit Twente, Salland en NW Overijssel. Steevast zijn de meeste nieuwsberichten afkomstig uit Twente.

  23 nov. T. 11 – S. 8 – NWO. 3

  22 nov. T. 30 – S. 7 – NWO. 0

  21 nov. T. 15 – S. 2 – NWO. 1

  20 nov. T. 09 – S. 5 – NWO. 1

  Gelooft u het niet? Kijk zelf maar, ik wacht wel even.

  Luister ook eens naar de regionale nieuwsberichten op de radio, want dat is van hetzelfde laken een pak. Het tv-journaal noemen ze daar ‘Overijssel Vandaag’ Het wordt vaak gepresenteerd door twee dames die op tenenkrommende wijze het nieuws, voornamelijk uit Twente, tot u brengen.

  ‘s Morgens om 7.30 uur loopt in huize Jansen de wekker af en ik luister dan ietwat slaapdronken, maar toch op mijn qui vive naar de radio-uitzending ‘Klaarwakker’ van RTV Oost. Vaak kan mijn dag dan al niet meer stuk. Het is een loffelijk streven van de omroep om iedereen uit Twente aan een baan te helpen, maar dat hoeft dan toch niet per se voor de radio? Bij de ene presentator zit je niet in de ‘file’, maar in de ‘viele’. Nu gaat het ietwat beter, maar in het verleden gekenmerkt door hilarische fouten, zoals in de zomer van 2015. In een feestweek waren diverse evenementen, men wou dat graag duidelijk verwoorden en ik hoorde de onsterfelijke zin: ‘Daarna is er om 14.00 uur abseilen, naar beneden…’

  Een andere presentator heeft moeite met de letter ‘R’. (‘Van je jas jas jas jijdt de koning doode plas’) Op zich niet zo erg, maar mede daardoor is hij vaak niet goed verstaanbaar. En dat is eigenlijk wel sneu voor de mensen in Twente.

  Met weerman Martin Bosch uit Hengelo is niks mis, maar zijn voorganger Blauwvinger Ton ten Hove wordt node gemist. Ton is met pensioen en het weer is sindsdien een stuk slechter geworden. (Het weer is voor Ton een aangeboren afwijking, waarvan genezing ongewenst is. – Onbekend 2013).

  Jaren geleden was de speaker van de zeskamp in Heeten ziek. Een jochie van 15, 16 jaar nam het over en dat werd een gigantisch succes. Het bleek het begin van een klinkende carrière bij onder meer TV Oost. ‘De Regiotap’, ‘De Deure’, het ‘Mega Piraten Festijn’. De ietwat oudere kijkbuiskinderen weten dan dat ik het heb over Willie (LoatGoan!) Oosterhuis. Ach, dat waren nog eens tijden. Hartverwarmende tv en dreuge humor van de bovenste planke op Radio Oost. Maar ja, Willie kump uut Heeten en niet oet Twente…

  Heden ten dage hebben we alleen nog Bart Kieft die de wetenswaardigheden van Salland en het Vechtdal op voortreffelijke wijze voor het RTV Oost voetlicht brengt. Aan jou ligt het niet Bart!

  Jos Jansen

  jjansen49@home.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.