Home / jedidja uit ommen gaat aan de slag op zendingsboot

jedidja uit ommen gaat aan de slag op zendingsboot

OM is een wereldwijde organisatie die ontstaan is in de jaren ’50 en verschillende activiteiten ontplooit. Jedidja’s vader werkt al jaren voor OM, vanuit Nederland. De boot van OM bezoekt havensteden over de hele wereld. De vierhonderd vrijwilligers uit zestig landen, die allemaal van giften leven, zorgen samen dat de boot vaart. Het schip is eigenlijk een compleet dorp. Er zijn zelfs een dokter en tandarts aan boord.

Boeken, trainingen en noodhulp
De vrijwilligers doen naast de dagelijkse klussen allerlei projecten op de boot of aan de wal. Op het schip kunnen bijvoorbeeld boeken gekocht worden door de bezoekers, voor een geschikte prijs. In arme landen zijn niet zoveel boekenwinkels en mensen hebben daar minder toegang tot onderwijs. Ze staan graag uren in de rij voor een boek, zelfs in extreme hitte.

Er kunnen trainingen op het schip gevolgd worden door scholen. Er is een theaterzaal en een internationaal café; er zijn verschillende leuke programma’s voor kinderen. Aan de wal worden er bijvoorbeeld bouwprojecten gedaan in ontwikkelingslanden.

OM geeft noodhulp en medische hulp bij rampen, doet projecten in weeshuizen en geeft daarnaast voorlichting met AIDS-programma’s. De vrijwilligers delen ook voedsel, kleding, hulpmiddelen en boeken uit.

Basis
Jedidja: “Ik ben geboren in Boedapest, Hongarije. Samen met mijn ouders en zussen hebben we drie jaar op de Logos II gewoond. (Een voormalige boot van OM, red.) Toen ik 7 was zijn we naar Nederland gegaan. Het is altijd mijn droom geweest om ook te gaan varen. Ik vond het als kind erg leuk op de Logos II. Nu ik klaar ben met de middelbare school ben ik er serieuzer over na gaan denken. Ik ben van plan om volgend jaar september voor een jaar mee te gaan met de Logos Hope. Hier ben ik me op aan het voorbereiden. Ik wil in januari naar Zuid-Afrika om een Mission Discipleship Training te doen, een praktische bijbelschool van OM. Je doet allerlei workshops over wereldzending en je leert er om met andere culturen om te gaan. Deze training legt een basis in mijn leven.”

Met het varen op het zendingsschip komt Jedidja’s droom uit. Wat motiveert haar nu echt? Jedidja: “Het maakt mij blij dat Jezus van mij houdt. Ik heb al vaak ervaren dat hij er is, ook bij moeilijke dingen. Ik wil graag anderen helpen en er over vertellen. Dit hou je niet voor jezelf!”

Giften (aftrekbaar), via machtiging of eenmalig, zijn welkom op NL 13 RABO 0114 2329 t.n.v. Operatie Mobilisatie o.v.v. Jedidja Burger’. Meer informatie vind je op www.operatiemobilisatie.nl/jedidja.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.