Home / inspanningen in vechtdal tegen uitbreiding vliegveld lelystad succesvol

inspanningen in vechtdal tegen uitbreiding vliegveld lelystad succesvol

Aeroclub Salland en de fractie van D66 Dalfsen hebben in een gezamenlijk initiatief aandacht gevraagd voor de problemen die gaan ontstaan als de plannen doorgang zouden vinden. Met name de vlieghoogtes boven het Vechtdal en Zwolle zullen volgens hen voor een onveilige en ongewenste situatie leiden waar veel hinder van wordt ondervonden. Hadriaan van Nes heeft als lid van Aeroclub Salland een alternatief plan gepresenteerd, dat voorziet in het benutten van een deel van het luchtruim dat door Schiphol niet wordt gebruikt.

Het lijkt erop dat de inspanningen van Hadriaan van Nes, D66 Dalfsen en de Statenfractie van D66 Overijssel iets in beweging hebben gezet. De staatsecretaris laat in haar brief aan de tweede kamer weten dat “de nieuwe indeling van de vertrek- en naderingsroutes in het hogere luchtruim een ingewikkelde kwestie is”. Of dit uitstel ook zal leiden tot aanpassing van de vlieghoogtes boven het Vechtdal, zal nog moeten blijken.

De komende periode blijft het enorm belangrijk om alles op alles te zetten het alternatief plan op de agenda van de politiek te krijgen en daar te houden. De initiatiefnemers zijn blij met de recente inspanningen van de Gemeente Dalfsen en van de Provincie Overijssel. Zij zijn ervan doordrongen dat het anders moet en vooral ook dat het anders kan.

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.