fietsverlichtingscampagne ik val op in ommen

  Het campagneteam gaat in gesprek met fietsers over het belang van goede verlichting. Fietsers waarbij de verlichting op orde is krijgen een beloning. Is de verlichting kapot? Dan worden ter plekke nieuwe lampjes gemonteerd.  De campagne wordt georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente Ommen.

  Helft jongeren geen verlichting

  Gemiddeld heeft 1 op de 3 geen werkende fietsverlichting. Dit zorgt voor onveilige situaties. Bekend is dat  20% van alle fietsongevallen in het donker plaatsvinden, terwijl maar 10% van alle fietskilometers in het donker worden afgelegd. Daarom is de ‘Ik val op’ campagne opgezet. De campagne richt zich voornamelijk op jongeren, omdat deze doelgroep het vaakst hun verlichting niet op orde heeft. Slechts de helft van de jongeren fiets in het donker met licht aan.

  Gewoontegedrag

  Gewapend met een ‘Stop! Val jij op?’-bord gaat het campagneteam in gesprek met voorbijgangers die geen verlichting hebben. Centraal in het gesprek staat de vraag ‘Waarom werkt jouw fietsverlichting niet’? Het niet voeren van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. Met een heldere boodschap én nieuwe lampjes laat een overtuigend team zien hoe eenvoudig het is om veilig en goed verlicht over straat te gaan. Hiermee zetten ze de mensen aan het denken en doorbreken ze gewoontegedrag.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.