Home / eindkaart voor ommermars te zien op inloopavond

eindkaart voor ommermars te zien op inloopavond

Er wordt hard gewerkt aan het initiatief van de Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek om van de Ommermars een natuurproject voor en door Ommenaren te maken. De Vechtstreek zag, samen met Natuur en Milieu Overijssel wel mogelijkheden voor dit stukje nieuwe natuur.

Vorig jaar zijn alle basisscholen uit Ommen benaderd om mee te denken over de invulling van het gebied tussen de Vecht en woonwijk de Dante. Leerlingen van verschillende basisscholen hebben er hun creativiteit op losgelaten en kwamen met verrassende en weldoordachte ideeën. Wat te denken van een uitkijktoren, een struingebied en een strandje. Tijdens een grote manifestatie in de Carrousel werd het ontwerp van leerlingen van Het Koloriet uitgekozen als het mooiste.

Echt burgerginitiatief
In februari konden burgers meepraten over het ontwerp en hun wensen kenbaar maken. Intussen is er een werkgroep samengesteld, waarin naast burgers ook ondernemers, agrariërs, mindervaliden en vertegenwoordigers van de recreatiesector zitten; kortom een echt burgerinitiatief.

Nadat het ontwerp een aantal malen is aangepast, ligt er nu een voorlopige eindkaart. Tijdens de inloopavond wil de werkgroep aan belangstellenden uitleg geven over deze kaart en vertellen over de mogelijkheden die het gebied heeft.

De inloopavond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in de Kern aan de Bouwstraat in Ommen.

 

Lees ook

Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

NIEUWLEUSEN – Aan de twee races in het Duitse Oschersleben om het IDC Supersport 600 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.