Home / eerste editie beursvloer ommen levert 10 000 euro op

eerste editie beursvloer ommen levert 10 000 euro op

Het doel van Beursvloer Ommen is om op laagdrempelige wijze vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar te brengen om daarmee de kracht van de lokale samenleving in Ommen te versterken. Ruim twintig organisaties waren actief tijdens de maatschappelijke beursvloer in Praktijkschool De maat, waaronder notariskantoor, welzijnsorganisaties, muziekverenigingen, evenementenorganisatoren, belangenorganisaties, zorgorganisaties, lionsclub en bibliotheek. “Deelnemers waren enthousiast. Niet alleen vanwege de gemaakte matches, maar ook vanwege de nadere kennismaking met elkaar. Dat leidde in korte tijd tot een aantal verrassende nieuwe  samenwerkingen”, vertelt Melanie Kleinheerenbrink van het Vrijwilligerssteunpunt Ommen.

Tijdens de Beursvloer Ommen sloten onder meer Humanitas Thuisadminstratie en kringloopbedrijf Noggus & Noggus een deal met elkaar, waarbij Humanitas administratieve hulp biedt aan de vrijwilligers van het kringloopbedrijf en Humanitas de kans krijgt om zich te presenteren tijdens het repaircafe van Noggus & Noggus. Ook de Lions Club Ommen Dalfsen en EvenMens, de organisatie voor informele zorg, vonden elkaar. De Lions Club biedt een lunch aan voor 50 personen die in een sociaal isolement verkeren.

Vrijwilligerssteunpunt Ommen en stichting Festijn bedanken alle deelnemende organisaties voor hun inzet tijdens de Beursvloer Ommen. “We zijn enthousiast over de opbrengst. Na de evaluatie van deze eerste editie van de Beursvloer Ommen gaan we van start met de voorbereiding van de tweede editie volgend jaar.”

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.