Home / diploma voor nieuwe bijenhouders in ommen

diploma voor nieuwe bijenhouders in ommen

Op een enkeling na zijn alle deelnemers geslaagd voor de toch wel intensieve cursus, die naast theorieavonden ook een groot aantal praktijkmiddagen inhield. Er is de laatste jaren veel belangstelling voor de cursussen; de cursisten kwamen dan ook niet alleen uit Ommen, maar zelfs uit Goor en Zuidlaren. Tot voor een paar jaar geleden waren het vooral de wat oudere mannen die zich bezig hielden met bijen houden, tegenwoordig zijn ook vrouwen goed vertegenwoordigd en zijn de deelnemers van alle leeftijden. In Ommen was een derde van de cursisten vrouw, de leeftijden liep uiteen van 25 tot 75+.

Alle cursisten waren enthousiast over de manier waarop docent Mannie Weertman uit Heino de cursus had geleid. Hij werd bedankt voor de leuke lessen door onder andere Annelies Hoorn, de jongste cursist en afkomstig uit Elim. Zij had de cursus cadeau gekregen van haar ouders. “Ik was altijd al geïnteresseerd in bijen, ze hebben iets mysterieus. De cursus was nog veel leuker dan ik dacht. De groep was leuk, de locatie prachtig en ik heb er heel veel van geleerd,” zegt ze.

Ook mevrouw Bijleveld, de oudste cursist, is een stuk wijzer geworden: “Ik had al drie jaar een paar bijenvolken, maar nog nooit honingopbrengst, dit jaar wel! Ik weet nu waar ik op moet letten. Ik heb speciale bloemen en planten in de tuin gezet en als ik vragen had,kon ik altijd mijn mentor Gert Jan Spijker even bellen. De cursus was goed georganiseerd, helemaal toegespitst op de praktijk. Ik ga er zeker mee door.”

Volgend jaar wordt er weer een cursus gegeven. Daar zijn al aanmeldingen voor en het aantal deelnemers is beperkt. Wie bijen en natuur een warm hart toedraagt, kan zich opgeven via gjspijker@planet 

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.