Home / dalfsen vraagt meer inzet van werkloze bij re integratie

dalfsen vraagt meer inzet van werkloze bij re integratie

De gedachte achter het plan is dat inwoners niet meer bij de gemeente komen voor een bijstandsuitkering, maar met hun probleem. Van Leeuwen: “Wie zich bij het loket van de gemeente meldt voor een bijstandsuitkering, zal via een maatwerkconstructie aan werk geholpen worden. Diegene schrijft zelf mee aan een plan waarin wordt aangegeven hoe het probleem kan worden opgelost. De werkzoekende wordt op die manier zelf deelgenoot van het probleem.”

De conclusie van het plan kan zijn dat de persoon scholing nodig heeft, een stageplek, therapie of anderszins. De trajectafspraken zullen voor iedereen verschillend uitzien, maar altijd met het zelfde doel: zo snel mogelijk weer richting werk.

Dwang
“Er zit dus wel dwang op”, aldus Van Leeuwen. “Want wie niet wil meewerken, loopt de kans gekort te worden op de uitkering. Mensen die écht niet kunnen werken, kunnen misschien aan vrijwilligerswerk geholpen worden.”

Dalfsen telt 240 werklozen, hiervan volgen 79 personen een traject tot arbeidsintegratie. De gemeente gaat per 1 januari 2017 340.00 euro extra investeren in re-integratie.

De gelden die worden geïnvesteerd, worden deels ingezet op het versterken van het consulententeam werk en inkomen. Door het stijgende aantal cliënten en de intensievere werkwijze (maatwerk per cliënt, geen standaard oplossingen) zorgt dit voor een vraag naar extra capaciteit. Daarnaast worden de gelden ingezet voor extra re-integratie trajecten, bijvoorbeeld scholingen, sollicitatietrainingen of ondersteuning in het CV atelier dat wekelijks op maandagavond wordt aangeboden in Trefkoele+.

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.