Home / dalfsen houdt armoedeconferentie

dalfsen houdt armoedeconferentie

Nederland is een welvarend land. Toch hebben we in ons land te maken met armoede. Lage inkomens krijgen gemeentelijke hulp, maar lost dit het probleem wel op? Welke mogelijkheden zijn er nog meer? En ontzettend belangrijk: wat kan de gemeente betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede?

Armoede en schulden
Het probleem van armoede heeft de aandacht van de landelijke en de gemeentelijke overheid. In 2015 heeft de gemeenteraad het beleidsplan ‘Armoede en Schulden’ vastgesteld. In dit plan zijn regelingen opgenomen waar mensen met een laag inkomen gebruik van kunnen maken. Bij armoede is er een risico dat schulden ontstaan.

“Als schulden groter worden en niet meer kunnen worden afgelost”, stelt wethouder Maurits von Martels, “ontstaat een problematische schuldsituatie waar mensen zelf niet meer uitkomen. Dan is professionele hulp noodzakelijk. Maar met alleen gemeentelijke regelingen los je het probleem niet op. Welke mogelijkheden er nog meer zijn wordt besproken tijdens de bijeenkomst.”

Meer ‘in natura’
De laatste tijd is in het armoedebeleid bijzondere aandacht voor kinderen. Tijdens Prinsjesdag heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Een groot deel van dit geld wordt aan gemeenten toegekend. De bedoeling van de staatssecretaris is om meer “in natura” aan kinderen beschikbaar te stellen, in plaats van een geldbedrag over te maken naar de ouder(s). Interessant is hoe dit in Dalfsen moet worden vormgeven.

Tijdens de bijeenkomst zal nader worden ingegaan op bovengenoemde onderwerpen. Eén van de sprekers is Martijn Schut. Hij is publicist en te volgen via zijn blog https://martijnschut.wordpress.com . Verder is er veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en ideeën aan te dragen voor het gemeentelijke beleid.

Lees ook

Inloopspreekuur OV in de Overkant

DALFSEN – Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.