Home / burgemeestersontbijt voor leerlingen van de willibrordusschool vilsteren

burgemeestersontbijt voor leerlingen van de willibrordusschool vilsteren

Het burgemeestersontbijt wordt in 254 Nederlandse gemeenten gehouden tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt. Verschillende scholen in de gemeente Ommen doen mee met het schoolontbijt. “Het nationaal schoolontbijt past heel goed bij ons gemeentelijk beleid van Gewoon Gezond, waarin een gezonde jeugd in een gezonde omgeving centraal staan”, vertelt burgemeester Boumans. “Goed ontbijten voorkomt dat je later op de dag honger krijgt en gaat snaaien en dus de verkeerde dingen gaat eten. Daarbij is samen ontbijten ook nog eens een heel gezellig”.

Jantje Beton
Aan het eind van het ontbijt betaalt burgemeester Boumans symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.