Home / bootjes steigers en afrasteringen moeten de vecht uit

bootjes steigers en afrasteringen moeten de vecht uit

Het waterschap geeft die opdracht zodat zij kan zorgen voor een vlotte en onbelemmerde afvoer van hoogwater tijdens de wintermaanden. Vanaf maandag 5 december controleert het waterschap of iedereen zijn spulletjes heeft verwijderd.

Met de winter in aantocht neemt de neerslag toe en stijgt het waterpeil. Zo ook in de Vecht. Om wateroverlast te voorkomen, moet daarom het zomerbed van de rivier worden vrijgemaakt. Steigers, bootjes, rikkepalen en afrasteringen belemmeren de waterafvoer als de rivier in de winterperiode buiten haar oevers treedt.

WDOD heeft de Vecht in beheer vanaf de monding van de rivier de Regge in de Vecht bij Ommen tot aan het Zwarte Water bij Zwolle. Samen met waterschap Vechtstromen is het verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Overijsselse Vecht.

Grote delen van Overijssel en een deel van Drenthe zijn voor de af- en aanvoer van water afhankelijke van deze rivier. Daarnaast is de Vecht van grote betekenis voor landbouw, natuur, landschap en recreatie.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen unaniem lovend over aanpak geëscaleerd feest

DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen schaart zich unaniem achter de manier waarop burgemeester Erica …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.