Home / boek van de week x staat voor tien een kruis een kus

boek van de week x staat voor tien een kruis een kus

Kinsey Millhone werkt sinds jaar en dag als privédetective in Santa Teresa, California. Eigenlijk heeft ze alle vormen van oplichting, fraude maar ook moord al eens langs zien komen. Vaak begint een zaak met een kleine overtreding of aanvraag maar blijkt al snel dat er achter de redelijk onschuldige vraagstelling veel meer schuil gaat. Zo zijn er twee zaken die haar aandacht vragen.  De weduwe van haar vroegere collega Pete vraagt Kinsey zijn papierwerk nog eens na te kijken. De belasting wil van alles weten en de weduwe ziet zelf geen kans het uit te zoeken. Kinsey had nooit zo’n hoge pet op van Pete, ze vond hem nogal een charlatan maar als ze op een geheime plek een brief met bijzondere inhoud vindt, gaat ze aan de slag.  Ongewild komt ze een seriemoordenaar op het spoor,  één die nauwelijks sporen achtergelaten heeft en die uiteindelijk ook voor  Kinsey een bedreiging vormt.

Vechtscheiding

Tussendoor gaat Kinsey op zoek naar de voor adoptie afgestane zoon van een rijke vrouw.  De dame ontvangt Kinsey in haar kapitale villa, eigenlijk kost het Kinsey nauwelijks tijd de inmiddels volwassen en met een strafblad opgezadelde zoon op te sporen. Er volgt een vlotte betaling in contant geld en daar zit nu net de kneep. Het geld is geoormerkt en afkomstig van een ontvoering.  Een grote zaak met kunstschatten, een vechtscheiding en afpersing volgt.

Moordalfabet

Sue Grafton heeft rond Kinsey Millhone een serie geschreven waarbij elke titel met een volgende letter uit het alfabet begint. Met de X is dus deel vierentwintig aan de beurt,  de reeks begon in de jaren tachtig van de vorige eeuw en in dit deel zijn we in de jaren negentig aanbeland. Buurman Henry  is weer prominent aanwezig,  er wordt nog steeds gegeten in Rosie’s restaurant, kortom alle vertrouwde elementen van de serie zijn aanwezig.  In haar bekende soms wat nonchalante stijl en met veel aandacht voor de verschillende karakters neemt Grafton de lezer mee in het spoor van de eigenzinnige privédetective.

Het  boek ‘X staat voor tien. Een kruis. Een kus ‘is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Politiek verwoord: Het recht van de snelste

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.