boek van de week de overkant

  Tussen de dorpen Hier en Gunder loopt een brede autoweg.  Een drukke weg.  Er worden veel dieren platgereden, kikkers, konijnen en egels. Egeltje Jelte is een ondernemend egeltje. Hij wil aan de overkant gaan kijken. Zijn vader is al in het drukke verkeer verdwenen en zijn moeder bindt hem en zijn broertjes dan ook op het hart dat ze bij de weg uit de buurt moeten blijven. Jeltes broertjes zijn heel braaf, Jelte niet en op een nacht als het stil en rustig op de weg  is pakt hij zijn kans.

  Vrooooeeem!
  Hij is bijna aan de overkant als een verblindend licht op hem afkomt.  Jelte rolt zich als een balletje op en knijpt zijn ogen stijf dicht. Als hij ze weer open doet is de weg verdwenen en staat hij op een wei die hij niet kent. In de verte ziet hij zijn vader, wat is hij blij dat hij zijn papa weer ziet. Maar papa is niet blij en stuurt hem terug naar zijn moeder die vreselijk ongerust is.  Want, vertelt papa, als je eenmaal aan de overkant bent kun je niet meer terug, dan ben je daar voorgoed.

  Troost
  ‘De overkant’ is een troostrijk boek voor jonge kinderen die met een ongeluk te maken krijgen of iemand verloren hebben.  Jelte heeft gezien dat zijn vader op een mooie plek [ tussen de sterren] is en altijd over hem de wacht zal houden.  De sfeervolle tekeningen van Harmen van Straaten  en de berijmde tekst van de oud Ommenaar Mark Haayema vullen elkaar prachtig aan.  Een boek om vaak voor te lezen aan kinderen van vier jaar en ouder, ook als er geen verdrietige gebeurtenis aan vooraf gegaan is.

  Het  boek ‘De overkant‘ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.