Home / asc62 gelijk tegen enter vooruit

asc62 gelijk tegen enter vooruit

De wedstrijd tegen Enter V. mag best een kraker worden genoemd. De wedstrijden tussen beide teams staan vaak bol van de spanning de afgelopen jaren. ASC is inmiddels zeven thuiswedstrijden ongeslagen en wilde ook tegen Enter V. een goede uitslag neerzetten. De toeschouwers zagen dan ook een goede wedstrijd van beide ploegen. Men kon merken dat er druk op zat.

Er werd vooral door de ploeg van Marcel Waaijer fanatiek op de bal gespeeld. “Dat was ook de opdracht”, aldus Chiel Pasman. ‘De bedoeling was om deze sterke tegenstander op te jagen om dan bij balverlies de aanval snel over te nemen.” Ook de bezoekers bleven niet voor de pot hangen maar speelden frank en vrij met zeer snelle vleugelspelers. Daardoor ontstond een open en aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

Na negen minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een aangesneden hoekschop van rechts viel bij de tweede paal pardoes binnen. Keeper Rick Kijk in de Vegte, hersteld van een hersenschudding, raakte de bal nog wel maar kon niet verhinderen dat de bal binnen rolde.

Vijf minuten voor rust trok ASC de stand gelijk. Een voorzet van rechts werd goed door Pasman afgerond. Ruststand 1-1.

Ook na de hervatting twee aanvallen ploegen die beide voor de volle winst gingen. Met goed voetbal en respect voor elkaar werd het een spannende pot. Mede door het hoge tempo van de wedstrijd gebruikte beide trainers alle drie wissels. Scheidsrechter Rutgers uit Dinxperlo kon de kaarten op zak houden in deze wedstrijd die af en toe best op het scherpst van de snede ging. Er waren mogelijkheden voor beide ploegen maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 1-1. B

Beide trainers trokken na afloop dezelfde conclusie. Terechte uitslag na negentig minuten. ASC blijft vierde op de ranglijst in de zaterdag 2 klasse H. Dalfser spits Matthijs van Gelder had een moeilijke middag. Hij had constant twee verdedigers in zijn nek, daarbij kwam ook dat hij diverse malen te kort, niet goed in de diepte werd aangespeeld en daar ligt o.a. zijn grote kracht. Het was deze middag net niet voor hem.

Zaterdag speelt ASC’62 wederom thuis, dan is IJVV om 14.30 uur de tegenstander.   

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.