agnieten college verwacht geen problemen met teruglopend leerlingenaantal

  Het Agnieten College zet naar eigen zeggen proactief in op de samenwerking met de basisscholen in de regio en informeert ze over het Agnieten College als serieuze keuzeoptie naast de optie voor de grotere scholen, die wat verder weg zijn gelegen.

  ‘Daling leerlingenaantal Nieuwleusen valt mee’
  “Naast de afstand, zijn de kleinere schaal van de school en de persoonlijke aandacht voor de leerlingen vaak gehoorde keuzeargumenten van ouders en leerlingen”, laat de Landstede Groep weten. De school merkt dat veel mensen dit belangrijk vinden. Binnen de gemeente is er sprake van een dalende tendens van de leerlingenaantallen. De ervaring van de schoolleiding is dat het met het dalende aantal basisschoolkinderen, die naar het voortgezet onderwijs gaan, in Nieuwleusen meevalt.

  Onderwijs voor de lange termijn
  Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk van Landstede Groep, waaronder het Agnieten College valt: “Een nieuw schoolgebouw sluit aan bij de wens van het Agnieten College om goed onderwijs in het dorp voor de lange termijn te waarborgen en de invulling van een ‘persoonlijke school’ door te ontwikkelen.” De verwachting is dat in april 2017 de plannen zijn uitgewerkt en de resultaten aan de gemeenteraad worden voorgelegd voor een volgende go/nogo op de realisatie van de bouwplannen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.