workshop plantaardige verven maken bij het natuurlijk huus

  We gaan iconen schilderen met ei en aardpigmenten op een gesso ondergrond. Volgens eeuwenoud recept wordt plakkaatverf gemaakt. De grondstoffen bestaan uit Arabische  gom, champagne krijt, pigmenten en plantaardige glycerine. Voor het maken van olieverf wordt de olie verkregen uit geperst lijnzaad van vlas. Hiermee wordt water verdunbare olieverf gemaakt met behulp van hars, ei en verschillende kleuren natuurlijk pigment. Muurverf wordt gemaakt met behulp van caseïne en gebluste kalk.

  Tijdens de workshop is er veel ruimte voor vragen en worden nuttige tips en aanwijzingen gegeven. Materialen zijn bij de prijs van de cursus inbegrepen, evenals de koffie/thee en informatie om thuis ook natuurlijke verf producten te kunnen maken.

  De workshop is bij Het Natuurlijk Huus aan de Hogebroeksweg 25 in Raalte en duurt van 13.30 tot 16.30 uur.
  Groepsgrootte is vanaf 6 tot 10 personen.
  De kosten zijn 25 euro.

  Aanmeldingen kunnen via 06-42871486, info@hetnatuurlijkhuus.nl  of via Facebook.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.