Home / archiefcentraal / veilig op weg vrachtwagen in ommen

veilig op weg vrachtwagen in ommen

Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat je het beste kunt doen als je een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomt. Dankzij TLN en VVN, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben. In de les leren kinderen wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer.

Het spannendste gedeelte van de les is natuurlijk wanneer de kinderen plaats mogen nemen in de cabine van een echte vrachtauto. Verkeer leer je pas echt door het te doen. Verkeerseducatie hoort dan ook niet alleen in de klas, maar ouders wordt geadviseerd veel met hun kinderen te oefenen. Bij vrachtauto gelden de vuistregels: houd minstens 3 meter afstand en blijf er rechts en ruim achter.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.